Жестоко малтретирано дете се бори за живота си

Версията на родителите е, че детето е паднало по стълби

Жестоко малтретирано дете се бори за живота си | StandartNews.com

Дете на 3 години бе прието в болница в Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма и стари белези от изгаряния по гърба. Полиция и социални разследват семейството, което е от димитровградското село Странско.

Детето постъпва в димитровградската болница с майка си, която съобщила, че е  получило гърч.

Медиците  са констатирали, че детето има стара черепно-мозъчна травма, съобщи Нина Николова – говорител ОД на МВР- Хасково.

Момченцето  е транспортирано  в Университетската болница в Пловдив. Оперирано е по спешност и състоянието му е стабилизирано.

Майката и тригодишният й син живеят в Странско от два месеца. При  мъж с още пет деца, който в селото познават като добър баща.

"Аз гарантирам с двете ръце, че се грижи  за децата си. И за чуждото дете се грижи“, категоричен е кметът на село Странско – Хубен Пончев.

Версията на родителите е, че детето е паднало по стълби.

Досега семейството не е попадало в полезрението на социалните. Сигнал за домашно насилие няма и в община Николаево, където майката е живяла с предишния си съпруг. Но лекарите установяват, че детето е било системно малтретирано.

„Детето е малтретирано от предния и  брак, то е било обгаряно в гърба, със стари обгаряни е, които са  от година и повече“, обясни роднина на семейството.

От прокуратурата разследват инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай