Възрастен мъж даде 100 хил. лева на ало измамници

Мъжът събрал наличните в дома си златни накити и сумата от 91 540 лева, които по предварителна уговорка прибрал в плик и оставил до паднало дърво в близката градинка...

Възрастен мъж даде 100 хил. лева на ало измамници | StandartNews.com

Криминалисти работят по установяването на извършител на голяма телефонна измама.  Вчера към 13.30 ч. в полицията е подаден сигнал за помощ от 71-годишен столичанин. Пред служителите на реда той обяснил, че на 25 януари тази година непознат го потърсил на домашния телефон, представил се за полицай и обяснил, че в момента се провежда операция за залавяне на телефонни измамници. Непознатият успял да го убеди, че неговата помощ ще е от съществено значение.

Мъжът събрал наличните в дома си златни накити и сумата от 91 540 лева, които по предварителна уговорка прибрал в плик и оставил до паднало дърво в близката градинка.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което са предприети оперативно-издирвателни действия с цел установяване и задържане на извършителите на престъплението.

От полицията напомнят отново гражданите да не се доверяват на телефонни обаждания от непознати, както и да предоставят пари, поискани по телефона.

"Аз не искам да говоря за случая. Нека се приключи цялата работа. Чакам да ми се обади този, който ме измами". Това каза пред "24 часа" 71-годишният Светослав Стоилов, който е архитект. Живее в столичния квартал "Сухата река" заедно с брат си, също архитект.

"Тук ставаше въпрос за живота ми", отговори мъжът на въпрос защо е дал толкова пари на ало измамници. Запитан дали е заплашван обаче, той не отговори на журналисти, като каза, че това не ги интересува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай