Вътрешен човек замесен в обира в Сандански

Задигнати са малко над 100 хил. лв.

Вътрешен човек замесен в  обира в Сандански | StandartNews.com

Вътрешен човек най-вероятно е замесен в обира на „Кауфланд” в Сандански. Това стана ясно от думите на МВР-шефа Христо Терзийски пред бТВ.

Извършителите на грабежа в Сандански не са имали оръжие. Те най-вероятно те са били добре запознати с процеса при подобни престъпления, каза министърът.

„Работим по всички версии. Отнетата сума е малко над 100 хил. лв. Разследваме версията за вътрешен човек, защото извършителите са имали вътрешна информация. Обикновено при такива престъпления задължително има вътрешна информация, това важи и за случая в Перник, където беше нападнат инкасо автомобил на охранителна фирма“, коментира Терзийски и допълни, че между двата случая няма общо.

Той посочи, че МВР има забележки към работата на охранителните фирми, но на първо място е запазването на човешкия живот. Терзийски обясни, че разследването се бави заради събирането на солидни доказателства, които да послужат в съда, като даде пример с инсценирания обир в офис за бързи кредити в София, където заради липсата на опит – извършителите бяха бързо разкрити.

Терзийски заяви, че през 2020 г. се наблюдава тенденция за спад на престъпността у нас. „Регистрираните убийства са 63, това е бройка, която е изключително ниска. Кражбите на автомобили са с 11% надолу. За телефонните измами – регистрираме спад с 85%“, обясни вътрешният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай