Внимание! Измамници искат пари уж за манастир

Във Facebook е създаден профил „Параклис Св. Стойна Преподобна“, не се подвеждайте, предупреждават от Старозагорската митрополия

Внимание! Измамници искат пари уж за манастир | StandartNews.com

В канцеларията на Старозагорска св. митрополия постъпи сигнал, че лица, представящи се за служители на БПЦ-БП, събират дарения за изграждане на манастир „Св. Стойна Преподобна“ в опанското село Пъстрен. В социалната мрежа Facebook е създаден профил „Параклис Св. Стойна Преподобна“, в който ежедневно се публикува апелът от нуждата за средства за строежа, споделени са снимка на нотариален акт за продажба на недвижим имот, снимки от служби и други. Обявено е също, че основният храм ще носи името „Св. Народний Български Святий“, в който ще се почитат Стойна Преподобна, Васил Левски, дядо Добри, Ванга и дядо Влайчо. По непотвърдена информация лицето, което се е заело с дарителската кампания, е с 12 присъди и скоро е излязло от затвора.

Във връзка с това Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан известява, че „от Старозагорска митрополия никога не бихме си позволили да искаме финансова помощ без решение на Старозагорския епархийски съвет, по общоприетия начин“, а също и че замесените с инициативата лица нямат нищо общо с БПЦ-БП, респективно Старозагорска епархия. Призоваваме миряните да се включат в официално обявените дарителски кампании на сайта на Старозагорска митрополия, а при наличието на такива, представителите на медиите да публикуват официалната информация, която получават от експерта „Връзки с обществеността“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай