Търсят с кучета шофьора от холивудската гонка

Двамата му спътници пияни, единият – криминално проявен

Търсят с кучета шофьора от холивудската гонка | StandartNews.com

Шофьорът на преследваната през нощта от полицията кола е избягал, задържани са двамата му спътници. Това съобщи пред bTV главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Както „Стандарт” съобщи тази нощ имаше 200 километра холивудска гонка в няколко града. Екшънът започнал към 2,40 ч., след като автомобилът на преследваните не спрял за рутинна проверка в Стара Загора. С мръсна газ шофьорът пътните полицаи и отпрашил  по магистрала „Тракия” в посока Пловдив. Край Чирпан последвал втори опит колата да бъде спряна, но и той бил неуспешен.

ВИЖ ОЩЕ: 200 км гонка по холивудски в Централна България

Колата летяла с над 200 км/час. Отправила се към Карлово и Казанлък, където шофьорът пак успял да избяга от полицаите.  Той минал и през Калофер, където едва не прегазил пешеходец. Колата била спряна с шипове на пътя между селата Ягода и Ръжена.

При задържането обаче водачът е скочил от автомобила и избягал, каза Иванов.

Задържаните са на 23 и 32 години. Единият е криминално проявен. Преди да бъдат спрени за рутинна проверка, те били в казино и пили алкохол. Все още отказват да дадат показания.

В издирването на шофьора участват три следови кучета.

При преследването не е използвано оръжие, а само устройство за спиране на автомобила – лента с шипове за пукане на гумите, уточни Иванов.

В гонката са се включили много патрулки от областите Стара Загора и Пловдив, една от тях е ударена, но има само материални щети.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай