Тормоз чрез заплахи за палеж в село Търнак

Един от местните жители е получил заплаха от анонимен профил във Фейсбук

Тормоз чрез заплахи за палеж в село Търнак | StandartNews.com

Безсънна нощ във врачанското село Търнак, при това поредна, изкараха местните жители заради страх от нови палежи. Още на следващата нощ след като пламнаха 4 къщи хората забелязали как човек се промъква към дома на самотно живееща възрастна жена. Те го подгонили, но не успели да го хванат. Това се повторило и на следващата нощ в друга къща накрая на селото. Доброволци се опитали дори да заградят района, докато дойде полицията, но отново не успели.

„В гонката участваха и кметът и полицията. Той обаче успя да избяга”, разказа местен жител пред Нова телевизия.

За палежите има задържани, жителите на Търнак обаче смятат, че истинският подпалвач е все още на свобода. „Да, има задържан за палежите, но той не е извършителят. Смятам така, защото опитите за палежи продължават. Хванали са още двама души на по 13-14 години, но палежите продължават. Този, човек, когото сме видели не е бил крадец, защото, ако беше такъв, той просто щеше да открадне”, каза Искрен.

Бащата на един от задържаните заяви, че синът му има отклонения и проблеми с алкохола. „Чувствам, че не е добре. Имаше моменти, в които откачаше. А и майка му беше шизофреничка. Не мога обаче да кажа дали синът ми е извършил палежите”, добави той.

Един от местните получил заплаха по Фейсбук от фалшив профил. „Ей сега тръгвам с мафията и ще умирате”, гласи част от полученото съобщение.

От МВР заявиха, че няма да коментират случая и, че те са свършили своята работа и продължават да го правят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай