Рекетьорите искали „такса“ от търговците всеки месец

Преди дни беше разкрита организираната престъпна група за рекет от сектор „Икономическа полиция” от столичното 4-то РПУ...

Рекетьорите искали „такса“ от търговците всеки месец | StandartNews.com

„Всичко започна преди три месеца с непрекъснати проверки. Не бяха установени нарушения, но започнаха да искат рекет за спокойна работа”, обясни в предаването „Тази сутрин” по бТВ Христо Павлов, управител на заведение.

Преди дни беше разкрита организираната престъпна група за рекет от сектор „Икономическа полиция” от столичното 4-то РПУ. Снощи спецсъдът реши да остави в ареста трима от задържаните полицаи. Единият от задържаните в сряда е пуснат под гаранция от 12 000 лева, защото имал сърдечни проблеми. Друг от задържаните пък е станал свидетел срещу колегите си.

„Всеки път, когато идваха, искаха по нещо и накрая ни казаха, че трябва да се разберем и всеки месец да си отчитаме такса. Първият път искаха около 1200 лева, накрая се разбрахме на около 600 лева. Плащал съм общо три пъти, като дадената сума е 1800 лева. Веднага след първото даване на пари се обърнахме към полицията”, обясни още Христо Павлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай