ММА-боецът Варадин прострелян при акцията в Бали /ОБНОВЕНА/

Попов влязъл в схватка с полицията, при която бяха арестувани петима българи за източване на банкомати

ММА-боецът Варадин прострелян при акцията в Бали /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Българският ММА боец Варадин Попов е бил прострелян в крака при полицейската акция на  Бали. По-рано стана ясно, че петима нашенци са арестувани на острова за организиране на престъпна група и източване на банкови карти.

Според nusabali.com Попов е влязъл в ожесточена схватка с полицаите и е пробвал да избяга при опита за ареста му. Той обаче успял да измине само няколко метра, тъй като бил прострелян от униформен служител.

Варадин Попов е зрелищен ММА боец от Пещера, който е завършил образованието си в Румъния. Участва в много турнири, като има титла от аматьорския формат „Купа Арена”. В България също има висящо производство, свързано с участие в престъпна схема за кражба на автомобили. Влиза в полезрението на полицията покрай ареста на Иван Спасов - Жокера, пише traffic.news.

Както lвече стана ясно, че в Бали са задържани Ивайло Филипов Трифонов (43 г.), Джордж Йорданов (46), Тодор Красимиров Добрев (41), Андрей Илиев Пейчев (41) и Варадин Николаев Попов (28) заради източване на лични данни от банкомати.

Вчера полицията на индонезийския курорт  показа петимата българи, арестувани за източване на банкомати. Пред журналистите всеки един от тях бе накаран да вдигне високо над главата стегнатите си в свински опашки китки, докато полицейският директор Анди Файран обясняваше кой кой е и как е бил заловен.

Още един техен съучастник е успял да избяга, като е ударил полицай, когато е бил приклещен. Силите на реда стреляли в прозореца на колата, която той карал под наем.

Пред журналистите полицията обяви за конфискуването 788 милиона индонезийски рупии (малко под 50 000 евро), автомобили "Аванца Велоз", Тойота Калия, мотоциклети Ямаха, 3000 фалшиви карти за банкомат, три лаптопа, четири мобилни телефона, рутер, мачетета, хардуер, перуки и шапки.

Директорът на полицията в Бали Анди Файран заяви, че арестуваните са обработвали банкомати в банкови центрове и на бензиностанции. Акцията по задържането им е координирала усилията на местната полиция, на Екипа за специални разследвания и местните банки.

Те ще бъдат обвинени по Закона за електрорните транзакции и информация.

На Бали работят две български бригади за запис и източване на карти, твърдят запознати. Те водят война помежду си и се топят взаимно пред местната полиция. Миналата година четирима българи бяха арестувани за източване на банкови карти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай