Осъдиха софийски изнасилвач на 4 г. и 8 месеца

Посегателството е извършено върху непълнолетно момиче

Осъдиха софийски изнасилвач на 4 г. и 8 месеца | StandartNews.com

Подсъдимият Венцислав Б. е признат за виновен от Софийският районен съд и получи  четири години и осем месеца „лишаване от свобода“ за изнасилване.

Посегателството е извършено на 15.10.2019 г., около 01:30 ч., в гр. София. в лек автомобил, паркиран на черен път. Венцислав Б. изнасилил 17-годишната Е.М., като я принудил към това със сила - дърпал я за косата, сложил ръка на устата и за да не вика и я притискал с тялото си, както и със заплашване - че няма да я пусне и няма да има възможност да сподели какво ѝ се е случило. Деянието подсъдимият е извършил в условията на опасен рецидив, след като е бил осъден за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК.

На 20.07.2020 г. Софийски районен съд е признал за виновен подсъдимия Венцислав Б., по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение. Наказанието му „лишаване от свобода“ за срок от четири години и осем месеца ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай