Мъж си полива градината с канабис, спипаха го

Конфискуваната марихуана е с общо тегло над килограм

Мъж си полива градината с канабис, спипаха го | StandartNews.com

В Карловское задържан мъж, който се занимавал с производство на марихуана. В сряда 33-годишният мъж, който е жител на село Ведраре, е бил заловен от полицейски служители докато поливал градината си с канабис. Канабисът е бил засаден в гориста местност край град Баня. Насажденията, които са били 30 на брой, са били с височина до 2,5 метра. След претърсване, в колата на мъжа е бил открит и пакет със суха зелена листна маса, която е реагирала на марихуана при полевия тест.

От адреса на задържания били иззети още 14 подобни разфасовки и електронна везна, пише TrafficNews. Там допълнително били намерени да се отглеждат и други 6 растения от рода на конопа в напреднал стадий на развитие, препарати за наторяването им и различни веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност.

Експертна справка установила, че конфискуваната марихуана е с общо тегло над килограм. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура – Пловдив. Срещу извършителя е образувано бързо производство. С прокурорско постановление е привлечен като обвиняем, задържан е за срок до 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай