МВР: Сигурно е, че Зайков е убиец

Снощи заподозреният за двойното убийство в Костенец Стоян Зайков бе намерен в района на Долна баня

МВР: Сигурно е, че Зайков е убиец | StandartNews.com

Стоян Зайков е извършител на първото убийство в Костенец на 9 срещу 10 май. Това заяви на извънреден брифинг тази сутрин директорът на ОД на МВР-София комисар Николай Спасов.

Вчера заподозреният за двойното убийство в Костенец Стоян Зайков бе намерен в района на Долна баня. Имало е престрелка, Зайков е стрелял по служител на Гранична полиция, а след това се е самоубил, съобщиха от полицията.
 
"Това, което мога да кажа със сигурност е, че за първото убийство в Костенец на 9 срещу 10 май е извършител и е повдигнато обвинение на Стоян Зайков", каза той.
 
Спасов допълни, че сигналът за местоположението на издирвания не е подаден от граждани. Открит е бил благодарение на работата на служителите на реда. "От анализа, който направиха колегите от психоинститута към МВР се установи, че той се е придвижвал", обясни още директорът на столичната полиция.
 
Комисар Спасов допълни още, че снощи органите на реда са забелязали лице, което отговаря на описанието. След това предприемат действия по заграждането му, но в този момент се чуват изстрели от полето. Полицаите също са произвели предупредителни изстрели. „Спрямо Зайков не е употребявано оръжие и не е употребена физическа сила”, категоричен бе пред NOVA шефът на ОД на МВР-София.
 
По думите му най-вероятно оръжието, с което се е самоубил  е самоделно. На този етап не може да се каже дали то е същото, с което е убит и съседа на Зайков.
 
„Към момента нямаме данни за негови помощници. Той постоянно се е придвижвал. На ден е изминавал по около 20 км”, обясни още Николай Спасов и допълни, че в момента случая се разследва от следствието и Окръжната прокуратура в София.

Стоян Зайков беше в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай