Момиче нападна и обра възрастна жена в София

Откраднали й 590 лева

Момиче нападна и обра възрастна жена в София | StandartNews.com

По NOVA имаше  разказ от първо лице на 86-годишна жена, нападната и пребита пред банкомат в столичния квартал „Дружба”. Откраднали й 590 лева, които възрастната жена е получила като енергийни помощи.

„Никога няма да го забравя! Не ми е толкова за парите. А за това, което се случи. Цялата съм в синини”, сподели Дафинка Милева. Престъплението е извършено на 20 ноември.

„Обръщам се от банкомата и изкочи едно момиче, което ми взе парите. Започна да ме удря по лицето и да ме блъска. Аз се разпищях”, разказа Дафинка.

Писъците на възрастната жена я спасяват. На помощ й се притичват много хора, а случаен минувач дори вижда нападателката как тича и заради суматохата изхвърля парите под кола. Успяват да хванат нападателката, която се оказва едва на 16 години.

„Беше хубаво, интелигентно момиче.  Не можеш да нападнеш възрастна жена и да й вземеш парите и да знаеш, че тя утре няма пари да си купи хляб”, каза Дафинка.

Възрастната жена е с фрактура на тазобедрената става. Вече е изписана от болницата, а 16-годишното момиче се оказва стара познайница на МВР.

„Има множество криминални регистрации, включващи кражби, грабежи, хулиганство, а също така и била хващана с наркотици”, заяви Антоанета Панчева, говорител на Софийската градска прокуратура.

Парите на възрастната жена, която по ирония на съдбата цял живот е работила като касиер в банка, вече са й върнати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай