Миню Стайков пред инсулт. От МВР болница: Здрав е!

Миню Стайков е в ареста от началото на септември

Миню Стайков пред инсулт. От МВР болница: Здрав е! | StandartNews.com

Бизнесменът Миню Стайков, който от началото на септември е в ареста, е получил симптоми на исхемичен инсулт. Инцидентът се е случил, докато бил на преглед на зъбите в болницата в софийския затвор. Състоянието му стреснало персонала на лечебното заведение и те веднага потърсили помощ от колеги, съобщи "dir.bg".

След като се почувствал зле, бизнесменът бил приет в болницата на МВР. Разследващите не му разрешили да се консултира за състоянието си в частно лечебно заведение, както настоявал Стайков.

В болницата на МВР направили подробни изследвания и лекарите обявили арестанта за здрав, като не открили риск за инсулт. Предложили му да мине и през ядрено-магнитен резонанс за по-категорична диагноза, но бизнесменът не се съгласил и се върнал в килията.

Лекари и разследващи коментират, че е възможно и инцидентът в затворническата болница да е провокиран изкуствено. Според медици при инжектирането на определени препарати се появяват симптоми на инсулт, но без фатален край.

Потърсени за коментар, от прокуратурата обясниха, че ще проверят случилото се.

Миню Стайков е обвинен като лидер на 8-членна престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Миналата седмица апелативният спецсъд наложи запор на къщата на му в столичния кв. "Бояна". Под възбрана са и стотици декари земеделски земи, лозя и промишлени имоти, които били разпръснати в Карнобат, Ямбол, Сливен и в Северна България.

Вече 2 месеца продължава издирването на сина на Миню Стайков - Стайко. Той е напуснал България в началото на август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай