Гледат нова мярка на Миню Стайков

Бизнесменът отново пробва да изрезе от ареста

Гледат нова мярка на Миню Стайков | StandartNews.com

Специализираният съд гледа днес мерките за неотклонение на Миню Стайков и Иван Димитров, който е сочен за негов съучастник. Те са обвинени за данъчни престъпления и пране на пари.  

През декември апелативният спецсъд остави в ареста Миню Стайков и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров. Защитата тогава поиска по-лека мярка за алкохония бос заради влошеното му здравословно състояние. В съдебната зала стана ясно, че той е получил мозъчен инсулт на 31 октомври. Апелативните спецмагистрати изслушаха трима експерти, които обясниха, че Миню Стайков има нужда от лечение и рехабилитация, но то може да бъде проведено и в МВР болница. Така въззивната съдебна инстанция го остави в ареста. 

Същата съдба сполетя и Иван Димитров. Апелативните магистрати видяха опасност те да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати с по-лека мярка. 

Днес Миню Стайков и Иван Димитров отново ще поискат на свобода. Довод за това може да е промяна в здравословното им състояние или постъпили нови доказателства по делото. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай