Ето ги джигитите от холивудската гонка

Полицаите ги преследвали почти 360 км

Ето ги джигитите от холивудската гонка | StandartNews.com

Почти 360 км са преследвали полицаите тримата джигити, които в нощта срещу четвъртък разиграваха органите на реда по пътищата между Стара Загора, Пловдив и Чирпан. Пежото им летяло с над 120 км/час.

"С нашия автомобил се опитахме да му препречим пътя, не се подчини на подадения сигнал, настъпи леко ПТП. Ние преустановихме преследването, но колегите продължиха", коментира пред бТВ комисар Николай Димов – един от полицаите, участвали в гонката като от холивудски филм. Всичко започнало, когато пежото не спряло за проверка в Стара Загора. Колата изблъскала патрулката и избялаха с мръсна газ.

„Обстановката беше малко сложна – минусови температури, заледени участъци на места, неосветени участъци”, добави Димов.

В района на Мъглиж полицията правила засада, разпъвайки шипове на пътя. Пежото се нанизало на тях и спряно със спукани гуми. Но екшънът не свършил.

29-годишният шофьор Васил Станков, който е криминално проявен, скочил от колата и избягал. Задържани са приятелите му, които били в пежото – 32-годишния Владимир Митев и 23-годишния Денислав Дончев. Няколко часа по-късно и Станков бил задържан.

На шофьра на пежото ще бъдат повдигнати три обвинения, съобщи окръжният прокурор на Казанлък Таня Димитрова. От думите й стана ясно, че на този етап не се налагала да се търси отговорност от собственика на колата . Като ги задържали, мъжете не били агресивни, а притеснени. Така и не казали, защо спетнали гонката с полицаите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай