Бригадата на Ланеца с чадър от високо

Закопчаха 8 от дилърите на Радмил Ранов

Бригадата на Ланеца с чадър от високо | StandartNews.com

ФОТО НОВА ТВ

Закопчаха 8 от дилърите на Радмил Ранов Разбити са и двете му лаборатории за дрога

8 от най-високопоставените в йерархията наркодилъри на Радмил Ранов - Радо Ланеца, са задържани в мащабната операция на спецпрокуратурата и ГДБОП срещу разпространението на дрога. Тя тече от снощи, когато жандармерията блокира Гоце Делчев и претараши адреси и задържа пласьори. Днес продължи с арести в София, Пловдив, Бургас и Русе.

ВИЖ ОЩЕ: Арести за дрога от София до Поморие

Издирват се още 28 лица, които предстои също да бъдат привлечени към наказателна отговорност по досъдебното производство, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, кандидат за обвинител № 1 за Нова тв.

Двама души са били задържани в центъра на Пловдив, като очевидци разказват, че на мястото е имало и екип на военна полиция.

Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата на Ланеца – в София и в Русе.
Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба годишно от дрогата. Има данни, че се е ползвала с чадър от високо.

Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: "Мъжете, които тровят децата ни". Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай