Ботев: Втори труп в Костенец можеше да няма

Акцията по издирването на беглеца в Костенец продължава, вече 11-ти ден полицията не успява да открие Стоян Зайков

Ботев: Втори труп в Костенец можеше да няма | StandartNews.com

Бившият шеф на отдел "Убийства" в МВР Ботьо Ботев разкритикува действията на МВР по отношение на издирването на заподозрения за две убийства Стоян Зайков. Пред bTV той изрази съмнение, че беглецът все още е в региона на Костенец.

Акцията по издирването на беглеца в Костенец продължава. Вече 11-ти ден полицията не успява да открие Стоян Зайков.

В събота беше намерено вероятното оръжие на едно от убийствата. Продължава обхождането на местността. В изидрването е включен целият ресурс на МВР- кучета, дронове, термовизионни камери и високопроходими автомобили. Но засега резултати няма.

Жандармерията проверява багажниците на всички автомобили, влизащи и излизащи от региона.

"Всичко онова, което към момента се проверява и се прави за издирването му в района, е необходимо. Но трябва да се осъществи една перфектна организация в оперативен аспект по отношение на всички негови връзки - близки или престъпни", каза бившият шеф в МВР.

Ботев беше категоричен, че разследването ще стигне до положителен резултат. Той обаче добави, че до второто убийство можеше и да не се стигне.

"Грешно е, че е направен контакт с този човек, а не е направена оценка на разговорите с него. Този човек или го е укривал, или не е знаел, че живее в дома му. Разследващите трябва да усетят интуитивно, че има нещо, което не е наред и тогава да се осъществи един неофициален контрол на ситуацията", посочи Ботев.

Бившият шеф на отдел "Убийства" разкритикува МВР, че издава прекалено много информация, която стига до издирвания.

"С телефон може да се придобие отвсякъде и да следи действията, които се осъществяват. Този човек не може да живее сам, в гората не може да се живее, той ще потърси контакт с човек, който да му помогне", допълни още Ботев.

Експертът каза още, че издирваният Стоян Зайков може и да познава региона на Костенец, но при мащабната полицейска акция, би било лудост да остане там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай