Българинът с мачете имал куп опити за самоубийство

Във варненския затвор често се барикадирал, страдал от параноидна шизофрения

Българинът с мачете имал куп опити за самоубийство | StandartNews.com
  • Във варненския затвор често се барикадирал, страдал от  параноидна шизофрения

32-годишният Милен Бахчеванов, който нахлу с мачете в заведение в Истанбул и бе застрелян от турските власти, е страдал от параноидна шизофрения. Това разкри  Росен Желязков, началник на затвора във Варна от 2001 до 2014 г. Той разпознал по описанието, тв кадрите и изнесените досега данни мъжа, който не само е бил много дълго в затвора му, но когото е защитавал по-късно като адвокат.

Милен е вършил много престъпления. Той беше от проблемните затворници – заради диагнозата си, коментира Желязков пред бТВ. Неговото поведение се характеризираше с голяма степен на автоагресия. Спасявали сме го много пъти от самоубийство. Често се барикадираше, сподели още Желязков. Бахчеванов бил настанен в психиатричната болница към затвора в Ловеч. Веднага, след като излязъл от там, извършил грабеж. След това бил и в държавна психиатрична болница в Карвуна.

След работата си в затвора, Росен Желязков станал адвокат. Майката на Бахчеванов по потърсила с молба да защитава сина й, който за пореден път извършил грабеж.

ВИЖ ОЩЕ: Дрогиран ли е бил българинът с мачете в Истанбул?

Милен е вилнял с мачете, защото най-вероятно се е получила комбинация от алкохол, наркотици и спрян прием на лекарства, обясни Росен Желязков. Бапчеванов става особено опасен когато не се лекува и спре лекарства си заяви той.  

Българинът, който нападна хора в ресторант в Истанбул, по всяка вероятност е бил със силно психично разстройство или под въздействието на силни опиати. Това коментира в предаването „Събуди се”на Нова тв и генералният консул на страната ни в Истанбул Ангел Ангелов.

ВИЖ ОЩЕ: Какво разказват свидетелите на екшъна

„Действията му са били изключително неадекватни. Около час и половина продължават опитите да бъде склонен към споразумение. Но той се е барикадирал, държал се е агресивно”, обясни Ангел Ангелов. „Разследването продължава. До момента нямаме официална информация от турските власти. Очакваме в близките часове да я получим”, допълни консулът.

ВИЖ ОЩЕ: Българин с мачете вилнее в Истанбул

32-годишният Милен Бахчеванов беше застрелян от полицията в Истанбул в петък вечерта, след като нахлу с нож в заведение в квартал „Байрам паша”. Според местни медии Милен нападнал клиенти на заведението, а след това и полицаите, които били повикани на помощ. Не са помогнали нито водната струя и сълзотворния газ на пожарната, нито предупредителните изстрели на полицаите. Бахчеванов е издъхнал в болницата от кръвозагуба.

В чантата му са намерени Библия и икони. По информация на местните медии българинът е влязъл в Турция на 14 януари. Той има няколко криминални регистрации - за хулиганство, кражби и грабежи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай