Беглецът Зайков нямал мобилен телефон

В годините назад е бил активен и е създавал доста проблеми, каза той

Беглецът Зайков нямал мобилен телефон | StandartNews.com

Работим по основните версии. Мислим, че издирваният за убийството в Костенец Зайков е около града или в пределите на общината - или в изоставена сграда, или предприятие. Предполага се, че той е опасен. Близките му приятели са 4 човека, с които поддържа контакт. В последната година не е имал мобилен телефон. Съзнателно е отказвал да има такъв. Нека гражданите да бъдат бдителни и внимателни. Това обяви пред Нова тв старши комисар Николай Спасов от СДВР.

"Може да е в землището на общината. Проверява се всяка пресечена местност. Надяваме се всеки гражданин да ни подава сигнали. Тези четири дни работихме доста по поведението му. В годините назад е бил активен и е създавал доста проблеми. Полицията го познава добре. Престъпленията му са свързани най-вече с кражби на автомобили и от жилища. Има изграден много тесен кръг от приятели. Това не е нещо естествено. Доста труден и асоциален е. Не е харесвал публични места и заведения", заяви още Спасов.

Криминалистът каза още, че издирваният Зайков е човек, който познава местността и е израснал тук. "Потърсили сме помощ и от ловните дружинки в района", допълни той.

Старши комисар Николай Спасов разкрива още, че снощи са получени два сигнала. Жена се е обадила около 20 часа вечерта, за да заяви, че е забелязала мъж, отговарящ на описанието на Стоян Зайчев, заподозрян за убийството на жена си в Костенец. Униформени моментално пристигнали на мястото и дори го обходили с дрон. Уви, от него нямало и следа. "Получихме и втори сигнал около 00:00 - 1:00 през нощта. В Долна Баня деца са видели човек, който се е насочил към необитавана къща. Колегите веднага са отишли на мястото, но отново не са намерили нищо", заяви Спасов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай