Арестуваха банкова служителка от Варна

Тя източила 1 млн. лева от сметки на клиенти

Арестуваха банкова служителка от Варна | StandartNews.com

Банкова служителка е задържана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти. Арестът е извършен вчера във Варна. Сигнал за деянието е подаден от  финансовата институция. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Красимир Конов, цитиран от „Фокус”.

Държавният обвинител е категоричен, че престъплението представлява особено тежък случай. Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица. Изясняват се действията на всеки от тях. Изяснява се и механизмът на присвояването. Общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни. Разследваният период е за около три години. От банката са оказали пълно съдействие. Ще се търси вариант за възстановяване на голяма част от присвоените средства. В хода на разследването са извършени много процесуално-следствени действия, разпити, претърсвания и изземвания.

 Служителката е  с мярка „задържане” за 72 часа. За подобни престъпления законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

„Жената не е криминално проявена. Не е попадала в полезрението на полицията по такъв тип престъпления”, каза директорът на варненската полиция комисар Даниел Пашов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай