5 домашни кучета разкъсаха мъж

Собственикът на животните е арестуван

5 домашни кучета разкъсаха мъж | StandartNews.com

5 домашни кучета разкъсаха и убиха мъж на 39 години.
Страшната случка се разиграла в гориста местност край софийското село Владо Тричков в четвъртък. Кучетата са от породата Кане корсо. Според местни хора животните и друг път нападали хора.
Собственикът на петте кучета е арестуван. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. На място тече повторен оглед.

Кане корсо е италианска порода. Среща се предимно в черна окраска. На Ботуша наричат тези животни „кучетата на мафията“, защото характерът им прилича на членовете на  Коза Ностра – 100% отдадени на фамилията, защитаващи всеки нейн член и жестоки към всички, които я застрашават. Невероятно интелигентно животно, Кане корсо никога не атакува без причина. Може наоколо да е пълно с всевъзможни дразнещи го котки, други кучета или странични шумове, ако стопанина не му подаде команда то остава безмълвно. Изключително податливо към дресировка. Понякога не се нуждае от думи, един поглед е достатъчен, за да разбере какво се иска от него.

Ръстът на мъжките е от 64 до 68 см, а на женските е от 60 до 64 см. Теглото на мъжките варира от 45 до 50 кг, а на женските – от 40 до 45 кг. Телата и на мъжките, и на женските кучета са доста мускулести и релефни, затова са известни като много добри състезатели.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай