25 год. затвор за убийство на таксиджия в Разград

Убийството беше извършено на 27 февруари тази година на пътя Разград-с. Дянково. Ден по-късно обвиняемият беше задържан

25 год. затвор за убийство на таксиджия в Разград | StandartNews.com

Разградският окръжен съд даде 25 години затвор на убиеца на таксиметров шофьор в Разград.

На днешното заседание 22-годишният Сали П. се призна за виновен и поиска делото да се гледа по съкратената процедура. По този начин подсъдимият избегна доживотен затвор, колкото поиска в обвинителната си реч представителят на прокуратурата.

Сали изрази формално съжаление за деянието си и се извини на присъстващите в залата близки на убития 63-годишен мъж.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Убийството беше извършено на 27 февруари тази година на пътя Разград-с. Дянково. Ден по-късно обвиняемият беше задържан.

Подсъдимият току-що се бил върнал от Германия, където работел. След като проиграл заработените пари в чужбина на ротативки, той решил да ограби таксиджията. В автомобила Сали извадил нож и намушкал водача общо шест пъти в шията. След това успял да извлачи тялото в гориста местност в близост до таксито и взел оборота от 20 лева и мобилния телефон на шофьора.

На местопроизшествието спряла кола, управлявана от жена. Тя решила, че е станал пътен инцидент. Предложила на Сали да го закара в Разград, тъй като помислила, че той е шофьорът на таксито. Така подсъдимият пристигнал в града, където бил засечен от камера в 21,38 часа.

Откраднатите 20 лева Сали проиграл в казино, след което отишъл в приятелката си. В нейния дом разследващите намерили кървавите му чорапи. Шубата, с която бил облечен в нощта на убийството, с мобилния телефон в нея се опитал да изгори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай