Японци приключиха с Азиатските игри заради платена любов

Японци приключиха с Азиатските игри заради платена любов | StandartNews.com

Японският олимпийски комитет изгони четирима играчи от мъжкия баскетболен отбор, който се състезава на Азиатските игри. Причината е, че спортистите са си позволили да отидат в хотел в Джакарта след мач, за да се насладят на платени женски ласки.

Ръководителят на японската делегация Ясухиро Ямашита даде извънредна пресконференция в столицата на Индонезия, на която съобщи, че играчите повече няма да защитават цветовете на националния отбор, защото са нарушили правилата на комитета.

Юра Нагайоши (27), Такуя Хашимото (23), Такума Сато (23) и Кейта Имамура (22) напуснали Джакарта рано тази сутрин, за да се завърнат в Япония.

Четиримата баскетболисти напуснали селото на спортистите след 22 ч. в четвъртък, за да вечерят. По-късно същата нощ те платили за "услугите на проститутки", каза още Ямашита.

След победата над Катар с 82:71, спортистите посетили японски ресторант в голям развлекателен район в Джакарта, известен като Блок М, облечени в униформите на националния отбор.

След вечеря те били представени на няколко жени, които впоследствие завели в близкия хотел, където останали до петък сутринта.

"Тези действия нарушиха кодекса на поведение на националния отбор... и предадоха очакванията на японския народ. Като ръководител на делегацията заявям, че това е много жалко и искрено ви се извинявам от цялото си сърце", добави Ямашита.

Останалите осем баскетболисти от отбора ще продължат участието си в турнира, който приключва на 1 септември. Няма да бъдат викани нови играчи на мястото на провинилите се атлети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай