Великобритания отказва да си плати "развода"

Не се очаква да преведем 50 млрд. паунда на ЕС, предупреди министър

Великобритания отказва да си плати "развода" | StandartNews.com

Британският министър Дейвид Дейвис, отговарящ за процеса по Брекзит, заяви, че не очаква Великобритания да трябва да плати 50 млрд. паунда на Европейския съюз като част от процеса по развода с Блока и че ерата на огромните суми, изплащани на Брюксел, е вече към своя край, съобщава Ройтерс.

Повод за тези негови коментари са предположения на британските медии, че във връзка с преговорите за напускане на Блока, Обединеното кралство може да се наложи да плати между 50 и 60 млрд. паунда, за да спази поетите ангажименти към общия европейски бюджет.

В действителност ние не сме подчинени под някаква форма на Европейската комисия, но нашето мнение е доста опростено. Ние ще изпълним поетите ангажименти, тъй като сме страна, която спазва закона, заяви Дейвис в днешно интервю пред телевизия ITV.

Ще посрещнем нашите отговорности, но ние не очакваме, че трябва да платим подобни средства в размер на около 50 млрд. британски лири. Ерата на огромни суми, изплащани към Европейския съюз, е вече към своя край, така че след като ние напуснем Блока, това ще е всичко, което дължим, допълни той.

Междувременно френският кандидат за президент Франсоа Фийон заяви, че ЕС не трябва да се стреми да накаже Великобритания по време на процеса по Брекзит. Той обаче допълни, че 27-те членки на Европейският съюз трябва да покажат твърдост по време на предстоящите преговори с Обединеното кралство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай