13:25 ч.

20.03.17

2 мин.

0

7

0

Турция се коригира за заливането на Европа с мигранти

от редактор |

Турция се коригира за заливането на Европа с мигранти

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу внесе пояснение в предишно свое изявление, че Турция би могла да изпраща всеки месец "15 хиляди бежанци в Европа", съобщават турски медии. Сойлу уточни, че той е имал предвид само "нередовните мигранти", които се опитват да стигнат по море до други държави.


Противоречивото изявление Сойлу направи на 16 март в разгара на дипломатическа криза между Германия и Холандия, причинена от решението на Хага да забрани на турски министри да участват в мероприятия в страната, за да агитират в полза на промените, които ще бъдат поставени през април на референдум в Турция.


"Направих изявление в предишните дни. Казах: "Ако искате, можем да отворим вратите и да ви изпратим 15 хиляди бежанци на месец", каза той и намекна, че тези думи са били изопачени в полза на опозицията. Сойлу уточни, че не става дума за бежанци, намерили убежище в Турция.


Министърът критикува и опозиционния в. "Джумхуриет" , че е изопачил забележките му по въпроса. "Това, за което говорех, бяха нередовни мигранти. Невежи хора, които не четат и не пишат, които се наричат писатели, но не знаят нищо за света и чиито сърца са пълни само с омраза, си помислиха нещо друго", добави министърът.


В изказването си Сойлу каза, че Турция е залавяла средно около 15 000 мигранти месечно през 2016 г. при опита им по море да стигнат до други държави. "Наричаме ги нередовни мигранти. Бихме могли да се оттеглим, да не ги хващаме и да отворим пътя за изпращането им в Европа. Само че ги залавяхме, за да се съобразим със споразумението," каза още той, имайки предвид сделката между Турция и ЕС за овладяване на миграцията към Европа.


"Ние спазихме споразумението, но те (Европа) не спазиха нито един член. Те нямат намерение да го направят, защото ден и нощ си правят парични сметки", добави Сойлу.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:48 · 20.03.2017
ами да попитам какво работят турците в Европа, понеже съм в Европа и виждам. ако въобще работят е ниско квалифициран труд, с който се плащат мин. данъци, а ханъмите раждат по 5-10 деца и получават по 160 евро за дете на месец. излиза че аз им плащам децата - пи-добре да хващат пътя за Анадола
Потребител · 22:11 · 20.03.2017
@Потребител АМИ АЗ ДА ПОПИТАМ.КАК ТАКА И ТАМ И ТУК НОРМАЛНИТЕ РАБОТЯТ А НЕНОРМАЛНИТЕ ВЗЕМАТ ДЕТСКИ.
Потребител · 14:05 · 20.03.2017
Туркия ке падне
Потребител · 22:11 · 20.03.2017
@Потребител КЕ ПАДНЕ АМА НА ВОВА ЧЕ СЕ МОЛИМ
Потребител · 13:58 · 20.03.2017
А какво щe станe ако Европа почнe да поeма тeзи 30 000 имигранти месечно,а на тяхно място почне да ви връща по 30 000 турци месечно с цел да балансира играта в която насила искате да я въвлечете?Мисля си,че в цяла Европа има 7, 8 милиона турци.Пак Европа ще е на сметка от крайния резултат!!!
Потребител · 16:07 · 20.03.2017
@Потребител ПЪРВО - ЕВРОПА НЕ МОЖЕ ДА ВРЪЩА 30 000 ТУРЦИ МЕСЕЧНО ПОНЕЖЕ ТУРЦИТЕ В ЕВРОПА РАБОТЯТ И НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЩЕ ИМ СПРАТ ЗАВОДИТЕ. ЕДИН АРАБИН НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ ЕДИН РАБОТЕЩ ТУРЧИН.

ВТОРО- ЕВРОПА НЯМА ТОПКИ. ЕВРОПА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ КУРВИ И ПЕДЕРАСТИ.
Потребител · 13:55 · 20.03.2017
Като видяха дебелия започнаха да се уточняват.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент