Цветанов се срещна с Илир Мета на Балканската молитвена закуска

Цветанов се срещна с Илир Мета на Балканската молитвена закуска | StandartNews.com

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе среща с президента на Албания Илир Мета. Те обсъдиха двустранните отношения между двете страни, положителното влияние на Българското председателство върху региона и европейската перспектива на страните от Западните Балкани, съобщават от пресслужбата на ГЕРБ.

В рамките на разговора Илир Мета отбеляза, че за първи път в модерната история на Балканите мирът и стабилността са много близо до това да се превърнат в необратими. Той също така сподели, че се надява за разрешаването на спора с името на Македония, както и за ползотворни резултати от диалога между Прищина и Белград.

„Това са две от най-важните предпоставки за трайното и устойчиво европейско развитие на региона", коментира президентът на Албания.

Срещата между Цветан Цветанов и Илир Мета се състоя по време на сутрешната сесия на регионалната Балканска молитвена закуска в Тирана, в която участваха и бившите президенти на Албания Алфред Моисиу и Бужай Нишани, както и бившият министър-председател и президент на Албания Сали Бериша. В своето изказване Бериша посочи, че благородната инициативата на молитвената закуска е особено важна в регион като Балканите, където не трябва да приемаме мира като даденост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай