Тръмп за срещата с Ким: Премина много, много добре

Тръмп за срещата с Ким: Премина много, много добре | StandartNews.com

Историческата първа среща между американския президент Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун продължи около 48 минути, съобщава AFP. Двамата лидери се срещнаха насаме, единствено с преводачите си, и са провели разговор "лице в лице".

След това Тръмп и Ким се преместиха на маса за преговори със своите екипи. В екипа на Доналд Тръмп са външният министър Майк Помпео и съветникът по национална сигурност Джон Болтън.

След преговорите президентът Доналд Тръмп нарече срещата си лице в лице с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун „много добра". Излизайки от библиотеката, където се проведе срещата на четири очи, американският президент заяви пред журналисти, че срещата е преминала "много, много добре".

На свой ред южнокорейската агенция „Yonhap" съобщи, че американският президент е отбелязал, че отношенията му със Северна Корея са отлични и те ще решат „големи проблеми и дилеми".

"Мисля, че ще можем да решим проблемите от миналото и да проведем успешни преговори. Уверен съм, че ако работим заедно, ще постигнем много", заяви Тръмп.

От своя страна лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун заяви след срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп, че се интересува от тясното сътрудничество с американския лидер, съобщи сингапурският вестник „The Strait Times".

"Преодоляхме всички видове скептицизъм и спекулации в отношенията за тази среща и считам, че това е добре за света", заяви Ким.

"Ким Чен-ун заяви, че се интересува от тясното сътрудничество с Доналд Тръмп. Ще бъде трудно, но той е заинтересован от това", пише вестникът.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун не е дал отговор на въпроса на журналист за възможността за ядрено разоръжаване на страната, предават кореспонденти на Белия дом, цитирани от РИА Новости.

След разговора на четири очи между Тръмп и Ким, двамата лидери излязоха на терасата на втория етаж на хотел "Капела", откъдето поздравиха представителите на медиите.

"Ким бе попитан три пъти дали ще се откаже от ядрените ракети, но той не отговори", предава един от американските кореспонденти.

Тръмп на свой ред заяви пред репортери, че между него и Ким Чен-ун има "много, много добри и отлични отношения".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай