Тръмп отне достъпа на бивш директор на ЦРУ до класифицирана информация

Снимка: Фейсбук

Тръмп отне достъпа на бивш директор на ЦРУ до класифицирана информация | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп е отнел достъпа до секретна информация на бившия директор на Централното разузнавателно управление Джон Бренън, съобщи говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс.

Бренън е един от най-откровените критици на Тръмп, а според говорителката Сандърс именно това е и причината да бъде спряна възможността му да се запознава със секретна или квалифицирана информация. По думите ѝ мотивът е "безотговорното му поведение".

След срещата Тръмп-Путин през юли в Хелзинки бившият директор на ЦРУ определи представянето на американския президент като "чиста държавна измяна".

Днес Бренън написа в профила си в "Туитър": "Стъписващо е колко често вие не успявате да покриете дори минималните стандарти за почтеност, добри обноски и и порядъчност. Изглежда вие никога няма да разберете какво означава да си президент, нито какво е нужно, за да бъдеш добър, достоен и честен човек. Толкова разочароващо, толкова опасно за нашата страна".

Тръмп проверява и достъпа до класифицирана информация на бившия директор на ФБР Джеймс Коми, когото скандално уволни миналата година, както и на Джеймс Клапър, директорът на националното разузнаване при управлението на Барак Обама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай