Тръмп: Отмяна на санкциите срещу Русия в замяна на споразумение с Путин

Тръмп заяви, че иска ядрените арсенали на САЩ и Русия да бъдат "намалени доста съществено"

Тръмп: Отмяна на санкциите срещу Русия в замяна на споразумение с Путин | StandartNews.com

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за британския в. "Таймс" и германския в. "Билд", че ще предложи да бъдат отменени санкциите срещу Русия в замяна на споразумение за намаляване на ядрените въоръжения с руския президент Владимир Путин, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Тръмп заяви, че иска ядрените арсенали на САЩ и Русия да бъдат "намалени доста съществено".

Той разкритикува Русия за намесата й в гражданската война в Сирия, описвайки действията на Москва като "много лошо нещо", довело до "ужасна хуманитарна ситуация".

Тръмп каза, че засега има доверие на Путин и германската канцлерка Ангела Меркел.

"Преди всичко имам доверие и на двамата, но ще видим колко дълго ще продължи това. Възможно е то въобще да не продължи дълго", заяви той.

Според Тръмп американският президент Барак Обама е пропуснал възможността да повлияе върху ситуацията в Сирия и вече е премината точката на необратимост.
Тръмп определи нахлуването на САЩ в Ирак през 2003 г. като едно от най-лошите решения в американската история.

По думите на Тръмп Брекзит ще се окаже "голямо нещо" и други страни може да последват примера на Великобритания за излизане от Европейския съюз.

Той каза, че британците са гласували за излизане от ЕС, защото са искали своя идентичност. Според него нямало да се стигне дотам, ако Великобритания не била принудена да приеме толкова много бежанци.

"Ако в различни части на Европа продължат да се стичат бежанци, мисля, че ще е много трудно да се запази единството, защото хората са разгневени от това", каза той.

"Хората, страните искат своя собствена идентичност и Великобритания искаше своя собствена идентичност", заяви Тръмп и допълни: "Това беше последната сламка, която пречупи гърба на камилата. Смятам, че други ще напуснат".

Тръмп заяви, че ще работи усилено за постигане на търговско споразумение с Великобритания. "Ще работим доста усърдно, за да бъде то постигнато бързо и подходящо. Добре и за двете страни", каза той.

Тръмп заяви, че ще покани на посещение британската министър-председателка Тереза Мей веднага след като встъпи в длъжност като президент на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай