Таяни, Жозеф Дол и Туск пристигнаха за Срещата на върха /ВИДЕО/

Таяни, Жозеф Дол и Туск пристигнаха за Срещата на върха /ВИДЕО/ | StandartNews.com

ВИДЕО ТУК и ТУК

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, който е в София за Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, информираха от Министерски съвет.

Борисов посочи, че присъствието на Таяни е голямо уважение както за България, така и за страните, които ще са във фокуса на обсъжданията от европейските лидери днес и утре. Той каза, че разчита на подкрепата на Европейския парламент темата за развитието на страните от региона да остане сред приоритетните политики и след края на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Председателят на ЕП поздрави българския премиер за успешното провеждане на председателството и приветства работата на България за фокусиране на вниманието върху Западните Балкани. Антонио Таяни потвърди ангажимента на парламента да подкрепя европейската перспектива на държавите, да насърчава диалога между тях и провеждането на необходимите реформи.

"Искаме да демонстрираме, че ни е грижа за социално-икономическото развитие на Балканския регион, заяви от своя страна председателят на Европейския съвет Доналд Туск. - Утре ще се срещнем със Западните Балкани за първи път от 15 години. Това ще бъде възможност да покажем, че европейската перспектива за страните от Западните Балкани остава", заяви Доналд Туск.

"Приветствам свършеното от българския министър-председател. Българското председателство е изключително силно. Тук сме, за да подкрепим нашия приятел", допълни лидерът на Европейската народна партия Жозеф Дол

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай