Столтенберг обеща на Македония място в НАТО

Столтенберг обеща на Македония място в НАТО | StandartNews.com

Бях шокиран от събитията от миналия април в тази сграда. Шокирани бяха всички страни-членки на НАТО. Впечатлен съм от напредъка, който постигнахте при създаването на нова, отворена и включваща всички политическа култура, която е обърната към бъдещето. Това каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на обръщението си пред македонските депутати.

"Преди 9 месеци бяхте изправени на ръба на пропастта, но оттогава вие се преобразувахте от държава с потенциална нестабилност в държава с реална възможност. Като бивш депутат и премиер на Норвегия напълно разбирам предизвикателствата, пред които сте изправени. Там, където има пълнота и отворен диалог, има издържливост... Пред централата на НАТО след присъединяването на Черна гора има още място за повече знамена", каза още генералният секретар на Северноатлантическия пакт.

"Страните-членки са впечатлени от вашия ентусиазъм. Искам да успеете, НАТО иска да успеете", каза още той.

„Хубаво е да бъдете амбициозни, но е много важно да бъдете реалисти. Остава още работа за извършване. Това включва и разрешаване на спора за името. Този въпрос, който тежи на този регион и на тази страна от доста време насам. Подкрепям волята на правителството, което иска да реши този въпрос. Искам да използвате този шанс и да вървите напред", каза още Столтенберг. „Поздравявам ви за ратификацията на договора с България, много е важно да имате добри отношения със съседите", каза Столтенберг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай