Спасителната акция за Боян е прекратена /ВИДЕО ОТ ОПЕРАЦИЯТА/

Спасителната акция за Боян е прекратена /ВИДЕО ОТ ОПЕРАЦИЯТА/ | StandartNews.com

ВИДЕО ТУК

Спасителната акция за изчезналия в Хималаите български алпинист Боян Петров е прекратена, съобщи за bTV един от участниците в операцията.

Днес екип от трима души са облетели за последен път района от базовия лагер до Лагер 3 в продължение на час и половина, но без резултат.

Наземните спасители и днес са обходили ниските части на планината.

От екипа на алпиниста в България уточняват, че последната дума за прекратяването на акцията все пак ще бъде на китайските спасители.

Според информация от компанията, която участва в издирването по въздух, днешното облитане на върха вероятно обаче ще е последно.

След дни търсене и две седмици в неизвестност, Боян Петров така и не беше открит. Според алпинисти е възможно да е паднал в цепнатина по пътя към върха.

"За съжаление не открихме Боян, но сега можем да си тръгнем знаейки, че всичко възможно наистина беше направено. Специално искаме да благодарим на 10-те приятеля на Боян, които вчера финансираха този полет директно, на невероятната група и организация на Китай, и на смелите пилоти на Simrikair, както и на всички българи, хора и институции, които помогнаха това да се осъществи! Бог да го прости Боян!", написа във "Фейсбук" Кирил Петков, близък приятел нашия алпинист, който участва в търсенето на място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай