11:45 ч.

16.05.18

2 мин.

0

0

0

Спасителната акция за Боян е прекратена /ВИДЕО ОТ ОПЕРАЦИЯТА/

от редактор |

Спасителната акция за Боян е прекратена /ВИДЕО ОТ ОПЕРАЦИЯТА/

ВИДЕО ТУК


Спасителната акция за изчезналия в Хималаите български алпинист Боян Петров е прекратена, съобщи за bTV един от участниците в операцията.


Днес екип от трима души са облетели за последен път района от базовия лагер до Лагер 3 в продължение на час и половина, но без резултат.


Наземните спасители и днес са обходили ниските части на планината.


От екипа на алпиниста в България уточняват, че последната дума за прекратяването на акцията все пак ще бъде на китайските спасители.


Според информация от компанията, която участва в издирването по въздух, днешното облитане на върха вероятно обаче ще е последно.


След дни търсене и две седмици в неизвестност, Боян Петров така и не беше открит. Според алпинисти е възможно да е паднал в цепнатина по пътя към върха.


"За съжаление не открихме Боян, но сега можем да си тръгнем знаейки, че всичко възможно наистина беше направено. Специално искаме да благодарим на 10-те приятеля на Боян, които вчера финансираха този полет директно, на невероятната група и организация на Китай, и на смелите пилоти на Simrikair, както и на всички българи, хора и институции, които помогнаха това да се осъществи! Бог да го прости Боян!", написа във "Фейсбук" Кирил Петков, близък приятел нашия алпинист, който участва в търсенето на място.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент