Сириец обвини САЩ в "държавен тероризъм"

Сириец обвини САЩ в "държавен тероризъм" | StandartNews.com

Вчерашният военен удар на САЩ в Сирия е "държавен тероризъм", причинил кръвопролитие, заяви днес главният сирийски преговарящ Башар ал Джаафари, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Пред репортери в Женева той съобщи, че е повдигнал въпроса за тази, по думите му, американска "агресия" пред специалния пратеник на ООН за сирийската криза Стафан де Мистура. "Нашите политически амбиции са по-големи, защото ние искаме да се съсредоточим върху борбата с тероризма, представляван от въоръжени групи, а също държавния и правителствения тероризъм срещу нашата страна. Той включва американската агресия, френската агресия и британската агресия", каза сириецът.

ТАСС припомни, че вчера авиацията на оглавяваната от САЩ коалиция е нанесла удар по проправителствени милиции, действащи в определената зона за деескалация северозападно от град Ат Танф. От щаба на коалицията казаха, че тези отряди са били заплаха за САЩ и партньорите им.

Башар ал Джаафари отхвърли като "огромна лъжа" твърдението на Вашингтон, че в сирийския военен затвор "Седная" всеки ден биват убивани по 50 затворници, чиито трупове после биват изгаряния в крематориум, за да бъдат прикрити следите от престъпленията. "Тези изфабрикувани изявления на Запада няма да измамят никого", заключи той, цитиран от ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай