САЩ написа гневно писмо на Ердоган

САЩ написа гневно писмо на Ердоган | StandartNews.com

Не спират и постоянно набират скорост острите критики по повод насилието пред турското посолство във Вашингтон, където президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщава Догу хабер ажансъ.

Медиите в САЩ отделят широко място на безредиците с участието на привърженици и охраната на Ердоган срещу симпатизанти на Кюрдската работническа партия (ПКК). Същевременно сенаторите Даян Файнстайн - от Демократическата партия и Джон Маккейн – от Републиканската партия, изпратиха общо писмо до Ердоган. В него те го призовават да потърси отговорност от длъжностните лица, нападнали с ожесточено и непредизвикано насилие мирни демонстранти.

Сенаторите подчертават, че станалите пред резиденцията на турския посланик във Вашингтон Сердар Кълъч грозно събития са неприемливи от гледна точка на законите в САЩ и на гарантираната свобода на волеизявленията. „За съжаление тези събития отразяват и препредават отношението, което има правителството в Турция към медиите, етническите малцинства и опозицията", се посочва още в общото писмо на двамата сенатори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай