С две дами е днес Путин: Първо сватба на първия дипломат на Австрия, после - работа с немския канцлер

С две дами е днес Путин: Първо сватба на първия дипломат на Австрия, после - работа с немския канцлер | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин се подготвя да се срещне с германския канцлер Ангела Меркел днес, но не и преди да присъства на сватбата на първия дипломат на Австрия, съобщи Би Би Си.

Говорител на Кремъл потвърди по-рано тази седмица, че Путин ще бъде изненадващ гост на сватбата на външния министър на Австрия.

Карин Кнайсел ще се омъжи за бизнесмена Волфганг Майлингер във винарна в австрийската провинция Щирия.

Путин беше поканен на церемонията по-рано тази година, когато посети Австрия. Кнайсел беше избрана за външен министър от крайно дясната партия, която е коалиционен партньор в сегашното правителство.

Австрийските медии говорят за присъствието на руския президент, след като беше обявено по-рано тази седмица. Някои от опозиционерите повдигат въпроса за цената, която ще платят австрийските данъкоплатци заради засилената охрана при посещението.

Членове на Зелената Партия призовават външния министър да оттегли поканата си към Путин.

Руският президент ще разговаря днес и с германския канцлер Ангела Меркел по редица въпроси.

Германия изпитва натиск от САЩ относно строителството на Северен Поток 2, който трябва да доставя газ от Русия.

Говорейки пред пресата в петък Меркел заяви, че иска да обсъди възможността за среща за Сирия с останалите партньори от НАТО, но „не очаква конкретни резултати" от работната среща днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай