Путин подари на Си Цзинпин руска баня

Путин подари на Си Цзинпин руска баня | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин е подарил на държавния глава на Китай Си Дзинпин руска баня.

На въпрос отправен към говорителя на президента Путин – Димитрий Песков, относно това дали руският лидер наистина е избрал толкова необичаен подарък – баня, Песков отговаря „да, това е така". Размяната на подаръци се състоя вчера вечерта. „Китайската страна ще избере място а нашите експерти ще я монтират", поясни той.

Песков също така поясни, че облицовката на банята ще е от 200 годишен кедър от Алтай. По време на размяната на подаръци на Си Дзинпин му бе показана скица на въпросната баня, както и образец от дървото, което ще бъде използвано за облицовката на банята.

Преди визитата си Путин дълго време пазеше в тайна подаръка, който ще подари на Си Дзипин. В интервю за китайски медии на искането да разкрие тайната той отговори: „Каква изненада ще бъде, ако ви кажа какво ще му донеса? Нека да остане тайна между нас. Ще ви прошепна на ухото", се пошегува Путин с журналиста.

На въпроса защо през 2016 г. е донесъл на Си Дзипин кутия със сладолед за подарък, Путин отговори с : „Донесох го, защото той ми спомена, че много обича руски сладолед, затова му направих и този подарък. Обменяме си някои дреболии с него", призна президентът на Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай