Пътнически самолет със 71 човека е паднал край Москва, няма оцелели /ОБНОВЕНА/

Пътнически самолет със 71 човека е паднал край Москва, няма оцелели /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Открити са отломките на превозното средство, министърът на транспорта на Русия Максим Петренко е пристигнал на местопроизшествието. Източник от извънредните служби в Подмосковието съобщи пред РИА Новости, че изчезналият от радарите пътнически самолет Ан-148 е в поле в Раменски район край руската столица. Той е бил излетял малко преди това от московското летище Домодедово.

Изчезналият от радарите самолет на „Саратовски авиолинии" е превозвал 65 пътници и 6 души екипаж, или общо 71 човека. Машината е летяла за Орск - град южно от Урал, до границата с Казахстан.

Според Интерфакс, който цитира служител на Министерството на извънредните ситуации, който оцелели няма, а отломките са разпръснати в радиус от километър.

„Самолетът лежи в поле в района на град Раменско. Спасителните екипи още не са достигнали до него", заяви източникът. Той уточни, че самолетът е открит от въздуха.

Малко по-късно Следственият комитет на Русия е започнал разследване във връзка с катастрофата, като властите предполагат, че причината за падането му е неспазване на изискванията на безопасност за въздушния транспорт, предаде ТАСС.

Официалният представител на следствените власти Светлана Патренко е заявила, че службите са сигурност са „започнали криминално разследване за катастрофата на пътническия самолет Ан-148 в московска област" по алинея 3 на член 263 от Наказателния кодекс – „нарушение на правата на безопасност на летене и експлоатация на въздушния транспорт, довело до смъртта на двама или повече души".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай