От сряда не могат да намерят изчезнала аржентинска подводница с 44 души екипаж

От сряда не могат да намерят изчезнала аржентинска подводница с 44 души екипаж | StandartNews.com

Сигналите, засечени от аржентинските военни, не са помогнали да се установи къде е изчезналата подводница.

Седемте сателитни сигнала, които вероятно са излъчени от изчезналата в Южния Атлантик подводница на аржентинските ВМС, не са помогнали да се установи къде е тя, съобщи представител на военноморските сили пред Ройтерс, предаде БТА.

"Анализирахме сигналите, които бяха слаби и прекъсващи. Те не ни помогнаха да установим точка на картата, за да се улесни издирването", каза Габриел Гонсалес.

Вчера в района се разрази буря, която усложни издирването. В него участват над десет кораби и самолети от Аржентина, САЩ, Великобритания, Чили и Бразилия. Американски самолети със специалисти и техника за подводно претърсване.

Връзката с подводницата "Сан Хуан" с 44-членен екипаж бе изгубена в сряда, когато подводницата е била на около 430 км източно от аржентинския бряг. Според военноморските сили дизел електрическата подводница най-вероятно е претърпяла срив в захранването. Възможно е да е изплувала на повърхността и да се носи в южната част на Атлантическия океан, подмятана от големите вълни в района.

Папа Франциск се моли за хората на борда, съобщи Ватиканът и допълни, че аржентинският духовник отправя съчувствие към техните близки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай