10:45 ч.

11.08.18

1 мин.

0

2

0

ООН иска разследване на убийството на деца в Йемен

от редактор |

ООН иска разследване на убийството на деца в Йемен

Съветът за сигурност на ООН се обяви за достоверно и прозрачно разследване на авиоудара в йеменската провинция Саада, при който загинаха около 50 души, повече от които деца. Това заяви постоянната представителка на Великобритания в Съвета Карен Пиърс, която председателства тази институция на ООН през август, предаде БГНЕС.


По думите й Съветът за сигурност призовава страните в конфликта да изпълняват задълженията си по международното хуманитарно право и да действат в рамките на резолюция 2216 за Йемен.


В четвъртък саудитската коалиция нанесе въздушен удар срещу автобус в северната йеменска провинция Саада. Загинаха 50 души, ранени бяха 77. Международният комитет на Червения кръст съобщи, че от удара са загинали 29 деца под 15-годишна възраст, още 30 деца са били ранени.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

BarakBaghdadi · 12:36 · 11.08.2018
Ако ООН започне да разследва безумната война на камиларите в Йемен, ще цъфне кой им продава оръжие и им осигурява логистика и обучение. Силно се съмнявам, че ще има разследване...
Shopeto · 09:01 · 12.08.2018
@BarakBaghdadi И да има разследване, какво очакваш да са последиците? На едните им доставя оръжие Иран, на другите:саудитската "коалиция". Нали имаше разследване и за това кой нападнала конвоят с помощи в Сирия преди година или за употребата на химическо оръжие над 50 пъти... някой да го интересува? Кой беше казал: "не може да е вярно, каквото не трябва да е вярно".
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент