Най-пострадалото българче в Болоня засега не може да ходи

Най-пострадалото българче в Болоня засега не може да ходи | StandartNews.com

о 10 дни лекарите ще решат дали да оперират българския ученик, който пострада след взрива на цистерна в Болоня.

17-годишният Кристиян е настанен в най-добрата клиника по изгаряния в Италия с обгорели стъпала, ръце и тил. По предварителна прогноза на лекарите момчето ще прекара на легло повече от месец.

"Не може да ходи, тъй като са му обгорели ходилата. Но важното е, че са живи", обяви пред "Нова телевизия" бащата на момчето Георги Вълчанов.

Той обясни, че е разбрал за инцидента от съученик на Кристиян.

"Свързах се с директорката, която също е с тях. Изплашили се отначало, като виждат пушек и казали: "Давай да бягаме!". И тръгват да бягат, но през това време има и взрив. За съжаление ги застига и ударната вълна. Добре, че ги е хванала отзад. Щеше да бъде по-сериозно, ако беше ги хванала отпред", коментира Вълчанов.

"Първо е бил в една болница, после са го преместили с хеликоптер в друга – в Чезена. Засега казва, че е добре – психически. Като разговарям с него, виждам, че се стабилизира", споделя още бащата, който днес трябва да пристигне в Чезена, за да подкрепи сина си.

Стабилно е състоянието и на другите двама негови съученици, приети в болници в Болоня.

В понеделник след взрив на цистерна на магистралата пострадаха 70 души, сред тях и 8 ученици от Силистра, които са били в Италия за стаж по специалността си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай