20:40 ч.

22.04.18

2 мин.

0

29

0

Макрон удари рамо на Тръмп за Сирия

от редактор |

Макрон удари рамо на Тръмп за Сирия

Франция, САЩ и техните съюзници трябва да останат в Сирия след разгрома на „Ислямска държава", за да „изградят нова Сирия" и да ограничат влиянието на Иран, заяви президентът на Франция Еманюел Макрон в интервю пред американския ТВ канал Fox News, цитирано от РИА Новости.


"Даже след края на войната против „Ислямска държава" САЩ, Франция и нашите съюзници, всички страни от региона, даже и Русия и Турция, ще играят важна роля в изграждането на нова Сирия. Но бъдещето ще бъде определено, разбира се, от сирийския народ", заяви Макрон.


Според мнението на президента, пълното извеждане на международните сили ще укрепи позициите на Башар Асад и Иран. „Те подготвят нова война, те ще отгледат нови терористи", смята френският лидер.


Той отбеляза също, че Западът не трябва да демонстрира слабости по отношение на Русия, защото в противен случай Москва постоянно ще се възползва от тях.


РИА припомня, че по-рано Макрон заяви, че именно той е убедил американския президент Доналд Тръмп да остави американските подразделения в Сирия. Държавният глава на САЩ, от своя страна, отговори, че САЩ могат да напуснат страната „много скоро, а за справянето със ситуацията трябва „да се занимават други".


Както твърдят френските власти, пише руската агенция, ВВС на републиката са взели участие в ракетните удари срещу Сирия на 14 април заедно със САЩ и Великобритания. Тогава бяха атакувани правителствени обекти, които, според мнението на Запада, се използват за производство на химически оръжия. По-късно от руското Министерство на отбраната съобщиха, че не са фиксирали изстрели на ракети от френски носители.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

BarakBaghdadi · 20:05 · 24.04.2018
В същото време се възмущават от едно нападение, при което никой не е пострадал, като го обявяват за незаконно. - аууу колко сме досадни, хвърлили някакви си 107 томахавки, голяма работа, чудо голямо!

Сам твърдиш, че никой не е пострадал, можеш ли да ни кажеш защо? Как е възможно 107 огромни бомби, изтреляни по 5 обекта и никой да не пострада?
Потребител · 09:09 · 24.04.2018
до снопето: забрави да кажеш за Ирак, Либия, Египет,Сирия, Сърбия, да продължавам ли? Ако исках да ти сляза на нивото и да ти отговоря по български та да ме разбереш, щях да ти река , че си тъпак, ама съм в хамерика и се държа на ниво....затова ще ти река да се образоваш от различни източници. Па ако си се продал за 5 лефа, халал да са ти. Явно други бунаци няма за тази службица: плещене на тъпотии. Да не ти дават 50 стотинки на простотия по адрес на Русия я?
Shopeto · 16:08 · 24.04.2018
@Потребител Няма нужда да ме поучаваш за грешки и несправедливости, извършени от дуги страни. Някой да твърди, че американците са перфектни? Само дето срещу тях се плюе ен и нощ, каже ли обаче някой и една дума срещу Русия (по-точно руското правителство), веднага го набедяват, че е тъп, заблуден и предател - всичко наведнъж. Това също е ЦИИЗЪМ.
BarakBaghdadi · 20:13 · 24.04.2018
@Shopeto Само дето срещу тях се плюе ен и нощ, каже ли обаче някой и една дума срещу Русия (по-точно руското правителство), веднага го набедяват, че е тъп, заблуден и предател - всичко наведнъж. Това също е ЦИИЗЪМ.

Какво прави рускато правителство толкова?.....ааа управлява неприлично голяма държава, как не се сетих!
Или трови хора по парковете с новичок! А може би избомби последната болница в Алепо цели 5 пъти! Или пък инсталира Тръмп за президент. Ужасни хора брей!

Искаш ли да ги обсъдем тия неща?
Shopeto · 21:14 · 24.04.2018
@BarakBaghdadi Забрави да добавиш Ким и Източна Украйна. Ама какво толкова правят, то няма и пет хиляди убити. А и другите са и без това всичките терористи, пардон, тук им викат фашисти, защото тая война е за вътрешният пазар. Знаеш ли между другото откъде дойде това с джихада? От Афганистан. А знаеш ли кога? Когато руснаците отидоха на помощ на комунистите там. Това го споменавам само защото и ти ми циираш Ирак, Виет Нам и т.н. Кое е първо а, яйцето или кокошката.
BarakBaghdadi · 22:03 · 24.04.2018
@Shopeto Опа, колко души са били убити от руската армия в Крим и Източна Украйна? В Източна Украйна американците, колкото и да се напъваха, ЕДНА снимка на руска техника или войска в Украйна не намериха...господин Fake News!
Shopeto · 20:37 · 25.04.2018
@BarakBaghdadi В Украина има война и Русия е главният, за да не кажа единственият виновен. Ако не беше такъв фанатичен привърженик на Путин (да, на Путин, не на Русия), щеше и сам да си го забелязал. Накрая ще се окаже, че аз съм по-големият русофил, защото поне ми е жал и за руските войници, които продължават да умират там за да бъде путинска Русия "биг плеър".
BarakBaghdadi · 22:04 · 24.04.2018
@Shopeto От Афганистан. А знаеш ли кога? Когато руснаците отидоха на помощ на комунистите там. - малии колко си зле! Мислиш, че някой ще ти се хване? Комунистите бяха повикани в Афганистан, защото ЦРУ вече бълваше муджахидини от Пакистан! Т.е. пак руснаците се биеха с ислямисти американско прозиводство. Поне за Оперция Циклон всичко е написано, даже Хилари си призна.....ама г-н Fake News си чете оперните точки...
BarakBaghdadi · 22:08 · 24.04.2018
@BarakBaghdadi Hillary Clinton : We created Al-Qaeda
https://www.youtube.com/watch?v=Dqn0bm4E9yw

Или това:
https://i.imgur.com/CRaBPOx.jpg

Верно ли за Афганстан? Я пак?
Shopeto · 20:27 · 25.04.2018
@BarakBaghdadi С тази история за Афганистан се самодисквалифицираш - мислех си, че си по-запознат. Моля те информирай се малко повече, преди да спориш.
BarakBaghdadi · 22:43 · 25.04.2018
@Shopeto Непризнаването на реалността е душевно заболяване, иди се регледай! Поне за това това вече се знае:

After additional meetings on April 6 and July 3 1979, Carter signed a "presidential 'finding'" that "authorized the CIA to spend just over $500,000" on non-lethal aid to the mujahideen,...

With a deteriorating security situation, large numbers of Soviet Airborne Forces joined stationed ground troops and began to land in Kabul on December 25 1979.

Това са исторически факти, какво да направим? Самият Бжежински си казва всичко и се гордееше със създаването на муджахидините, въпреки всичко, което се случи после...
Потребител · 07:49 · 23.04.2018
Такива военнолюбци управляват Европа,измислят си причини за нападение на други държави.,,ТЕ“ на това казват ,,правови държави“,на това казват ,,ценности“,на това казват ,,ДЕМОКРАЦИЯ“
Shopeto · 20:44 · 23.04.2018
@Потребител Да господине, точно така. И това, че никой не ти пречи да критикуваш, когатто нещо не ти харесва, също му се вика демокрация. Но ако не ти харесва, има и други възможностти.
Shopeto · 22:09 · 23.04.2018
@Потребител Явно някои хора нямат никакъв проблем от години да гледат снимки на убити от бомбардировките, като много добре знаят, че самолетите които ги пускат са на Асад и на Путин. В същото време се възмущават от едно нападение, при което никой не е пострадал, като го обявяват за незаконно. Подобен начин на мислене не може да се нарече просто объркано или криворазбрано, това е ЦИНИЗЪМ.
BarakBaghdadi · 20:01 · 24.04.2018
@Shopeto Някой да твърди, че американците са перфектни? - Да много хора го твърдят! Перфектни са си....но за себе си! Ти идиот ли си??? Да не мислиш, че Ирак, Сирия, Либия и п.р са грешки, верно ли?
BarakBaghdadi · 20:05 · 24.04.2018
@Shopeto В същото време се възмущават от едно нападение, при което никой не е пострадал, като го обявяват за незаконно. - аууу колко сме досадни, хвърлили някакви си 107 томахавки, голяма работа, чудо голямо!

Сам твърдиш, че никой не е пострадал, можеш ли да ни кажеш защо? Как е възможно 107 огромни бомби, изтреляни по 5 обекта и никой да не пострада?
BarakBaghdadi · 20:08 · 24.04.2018
@Shopeto ЦИНИЧЕН лъжец и трол си ти! Въртиш, сучеш и едни и същи лъжи сипеш!

ЦИНИЧНО е след като си направил война в една дъжава да изсипеш 107 бомби с твърдението, че щели да помогнат с нещо си.
Shopeto · 21:02 · 24.04.2018
@BarakBaghdadi Цинизъм е да изсипеш един милион бомби над милионни градове с обяснението, че отдолу така или иначе всички са терористи, пък и ти си там по покана на "законното правителство". Ама карай, при теб нищо не помага, ти така си се влюбил в думата "трол" и толкова те е страх, че те лъжат, че не виждаш как си се уплел в лъжи и пропаганда. Само дето никога няма да си го признаеш, защото "хванеш ли се веднъж на хорото..."
BarakBaghdadi · 22:09 · 24.04.2018
@Shopeto един милион бомби над милионни градове - абе ти с акъла ли си? Къде ги четеш тия работи? Дай да видим?
Shopeto · 20:40 · 25.04.2018
@BarakBaghdadi Ако ще отричаш, че руснаците бомбандират в Сирия, значи няма какво повече да си кажем. Даже и по РТ ги дават самолетите, на тях поне им вярвай.
BarakBaghdadi · 22:44 · 25.04.2018
@Shopeto Не отричам, кога съм отрекъл?
BarakBaghdadi · 22:46 · 25.04.2018
@Shopeto Нали ако руснаците не бомбардираха сърцеядите, сега Сирия щеше да е халифат? .....оооо как забравик, според теб Сирия е освободена от кюрдите...хаха :-)
BarakBaghdadi · 22:50 · 25.04.2018
@Shopeto Замислял ли си се над въпроса как САЩ бомбеха 4 години, а ИД вместо да се дръпнат, почти превзеха Сирия, а като се намесиха руснаците, за под 2 години Асад обяви победа? Според теб дали американците са много зле или руснаците са много добри.....или има съвсем друга причина?
Потребител · 04:40 · 23.04.2018
ЕВРЕИН БАБОЕБЕЦ.
Shopeto · 20:46 · 23.04.2018
@Потребител Можеш да сее гордеееш със себе си, успя да скалъпишш най-просташкият коментар тази седмица.
Потребител · 21:13 · 23.04.2018
@Потребител Можеш само да му завиждаш за бабата с твоята мома дето не се е научила да си маха космите и си я познаваш по миризмата
Потребител · 21:32 · 22.04.2018
удари рамо??? аи руп, аи руп, аи руп
сeляния до шия от мишка анонимeн рeдактор
Потребител · 20:57 · 22.04.2018
FRANCIQ DA NE REVE TOGAVA OT ATENTATI SLED KATO IZBIVA XORA IZ CQLA AFRIKA I POLOVIN AZIQ AZ NE SYM SCHARLI PUQCI
Потребител · 20:55 · 22.04.2018
BABOEBECYT PRESTYPNIK EVREIN MAKRON SLUGA NA USA
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент