Кораби, изтребители и бомбардировачи участвали в удара по Сирия

Кораби, изтребители и бомбардировачи участвали в удара по Сирия | StandartNews.com

Ракетите, с които беше ударена Сирия, са изстреляни от американския ескадрен миноносец "Доналд Кук",  US стратегически бомбардировачи В-18 и британски и френски изтребители,  твърди руското военно министерство, предаде gazeta.ru.  Става въпрос за над 100 крилати ракети "Томахоук" и ракети "въздух-земя". Атакувани са три обекта-  изследователски комплекс в Дамаск, предполагаем склад за химически оръжия западно от град Хомс и важен команден център близо до същия град.

Ударите по Хомс са извършени от четири изтребителя „Торнадо" на кралските военно-въздушни сили, които са излетяли от военно-въздушна база в Кипър в четири часа английско време.  От руското министерство на отбраната заявиха, че нито една от изстреляните ракети не е била в зоната, за която отговаря подразделението на руските ПВО, разположени  край Латакия и Тартус.

Там са разгърнати мобилният зенитен комплекс „Панцир", който е предназначен именно за борба с малки обекти, като ракетите „Томахоук". В готовност е и големият ракетен комплекс S-400. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай