10:25 ч.

15.04.18

2 мин.

0

8

0

Франция разсекретила доклад, доказващ химическата атака в Сирия

от редактор |

Франция разсекретила доклад, доказващ химическата атака в Сирия

Франция е разсекретила доклад, изготвен от спецслужбите, за който се твърди, че доказва използването на химически оръжия от режима на Башар Асад в Сирия. Документът е публикуван на страниците на френското министерство на отбраната, както и на външните работи. Това каза френският посланик у нас Ерик Льобедел.


„Това е консолидиран доклад, който изразява мнението на френските разузнавателни служби. Вътре има и политически и военни становища", поясни Льобедел пред Би Ти Ви.


„В доклада има много улики, които съвпадат и, които ни отвеждат към заключението, че няма никакво съмнение, че именно режимът на Асад е извършил химическата атака срещу град Дума", допълни още френският посланик.


Той определи въздушните удари на Съединените щати, Великобритания и Франция като „необходими, целенасочени и напълно законни".


„Франция непрекъснато се бори срещу употребата на химическо оръжие в Сирия и през юли 2013 г. беше готова да нанесе удари, но за съжаление по това време нашите съюзници – САЩ и Великобритания, не бяха готови. Франция е вносител на двата международни договора за химическите оръжия, които Сирия е подписала", коментира още френският посланик.


На въпрос дали Русия е била предупредена за вчерашните въздушни удари, Льобебел поясни, че знаците от западните лидери са били напълно ясни.


„Имаше много ясни индикации, изразени от нашите ръководители, които многократно повториха, че червената линия е премината и това ще доведе до действия. Естествено, Русия не беше предупредена за техническите подробности и за момента на тези удари", каза посланикът.


„Нашата цел беше да избегнем всеки риск от ескалация. Понякога в коментарите има тенденцията да се преувеличават нещата – ние не сме в ситуация на Трета световна война или поемане на някакви рискове", категоричен е Льобедел.


На въпрос дали въздушните удари „са си свършили работата", посланикът коментира, че това зависи единствено от сирийския режим и неговите съюзници.


„От една страна, ударите вчера бяха достатъчно мощни и целенасочени, за да унищожат една голяма част от това, което оставаше като химически запаси на режима. От друга страна, тази проява, тази заявка на воля, на решителност от страна на Съединените щати, Великобритания и Франция ще окаже влияние на сирийския режим и особено върху Русия", допълни Льобедел.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Shopeto · 19:43 · 15.04.2018
Въпрос: защоРусия блокира резолюциата за създаване на независима група, която да изясни не само какво е използвано, а и от кого? Моля, ако може ми отгорорете само на този въпрос, без обиди, без обяснения какви злодейства са made in usa, без крясъщи и врясъци. Чакам...
Гост+ · 22:59 · 15.04.2018
@Shopeto Не си наясно. Русия поиска независима група за разследвне и и беше отказано. Тогава тя наложи вето това да се прави от съществуваите вече институции с подозрението, че са пристрастни. Сега, след агресията, Западът вече предлага да се сформикра такава независима група. Не знам Русия дали ще се съгласи след демонстрацията на сила
Shopeto · 21:00 · 16.04.2018
@Гост+ Специалистите от OPCW са от събота в Сирия, но не ги пускат в Дума.Но дори и да открият нещо, нямат мандат да търсят виновните.
Потребител · 12:26 · 15.04.2018
https://www.youtube.com/watch?v=SXS3vW47mOE
Потребител · 12:27 · 15.04.2018
@Потребител В линка ще видите самопризнанията на генерал Уесли Кларк в телевизионно предаване през 2007 година. Плана е да се нападнат 7 страни за 5 години. Явно го следват. Истината трябва да се казва
Shopeto · 20:08 · 15.04.2018
@Потребител Единственот което би ме интересувало е: ти от убеждение ли я разпространяваш тази помия или ти плащат нещо. Щото ако го правиш за пари се чудя как успяваш да спиш с цялата тази смрад.
Потребител · 12:16 · 15.04.2018
Този френец си мисли, че ядем доматите с колците! Има ли луд, който да изстрелва ракети по която и да било АЕЦ, Резултата - "ЧЕРНОБИЛ (макар и не обстрелван)”. Има ли луд (ЛУДИ), които да изстрелва ракети по склад за химически оръжия? Това си е ЧИСТА ПРОБА ХИМИЧЕСКА АТАКА. Кой го прави? Тръмп - САЩ, Мей - Англия, Макрон - Франция! Миролюбци и много страстни защитници на недопускане на "ХИМИЧЕСКИ АТАКИ". ВЪПРОС: ами ако химическата атака си е ПОСТАНОВКА (ПРЕДТЕКСТ)?
Shopeto · 20:16 · 15.04.2018
@Потребител Ако са постановка, нищо чудно и със затвор да свърши тая история за тях.
Въпржс за питащият: А ако е истината?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент