23:05 ч.

07.12.17

1 мин.

0

0

0

ФАТАХ се противопостави на американското посредничество при палестинския въпрос

от Николина Александрова |

ФАТАХ се противопостави на американското посредничество при палестинския въпрос

Един от лидерите на палестинското движение ФАТАХ, Ясер Абу Сидо в интервю за РИА Новости заяви, че движението, за разлика от Съединените щати продължава своето посредничество за работа при палестинския въпрос.


Сидо заяви, че Съединените щати се опитват да играят ролята на посредник между Палестина и Израел, обаче, според него те не са обективни, това се  разкри в сряда.


"Ние сме против факта, че Америка продължи своята посредническа работа по палестинския въпрос", каза той.


Тръмп в сряда обяви признаването на Йерусалим за столица на Израел и прехвърлянето на американското посолство там.


Статутът на Йерусалим е един от основните проблеми на конфликта в Близкия изток, които трябва да бъдат решени въз основа на споразумение с палестинците твърдят, от ФАТАХ


Фатах е обратен акроним от арабските думи в израза „харакат ат-тахрир ал-уатани ал-филастини“ (буквално: „движението за освобождаване на палестинската родина“). Това е палестинска партия, основана през 1959 от Ясер Арафат.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент