13:55 ч.

13.09.18

1 мин.

0

3

0

ЕС удължава с още шест месеца санкциите срещу Русия заради Украйна

от редактори |

ЕС удължава с още шест месеца санкциите срещу Русия заради Украйна

Съветът на ЕС прие решение да удължи с още шест месеца, до 15 март догодина, санкциите, въведени заради нарушаването на териториалната цялост на Украйна.


Засегнати от решението са 155 души и 44 организации, се посочва в съобщението. Санкциите представляват ограничения за пътуване и запор на имущество. Отбелязва се, че обстановката в Украйна не предполага засега отмяна на наложените санкции. Решението влиза в сила от утре.


ЕС въведе санкциите срещу Русия през март 2014 г. заради незаконното анексиране на Крим и умишленото дестабилизиране на Украйна. Също до март догодина остават в сила решенията за запор на имуществото на отговорните за присвояване на украински държавни финансови средства. До юни догодина са в сила забрана за внос на стоки от Крим и Севастопол, ограничения за търговията и инвестициите в някои икономически области, забрана за предоставяне на туристически услуги в Крим или Севастопол, забрана за износ на стоки и технологии. До края на януари догодина са в сила икономически санкции върху търговския обмен с Русия заради неспазването на споразуменията от Минск.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:19 · 13.09.2018
Нека не гледаме годините на пенсиониране в Русия, а в България!
Защото българските кандидат- пенсионери ще ходят на работа с бастун и комплект памперси! А от санкциите страдат народите които са санкциониращи. За това и много правотелсъва и държавни глави се обявяват против тези безмислени санкции.
Shopeto · 19:22 · 13.09.2018
@Потребител За санкциите си има основателна причина, безсмислени са само опитите дда се повлияе на общественото мнение с повтарянето на едни и същи лъжи. А какви са пенсиите тук, това е друга тема - сега сме при руските. Нещо за тях да имаш да казваш?
Shopeto · 14:39 · 13.09.2018
От санкциите най-много страдат обикновенните хора, но какво му пука на Путин за мужика. Като за капак им вдигнаха и годините за пенсия, та да може да са умрели преди да ги достигнат. Обаче важното е да са световна сила!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент