"Бритиш еъруейс" днес ще лети "почти по график"

"Бритиш еъруейс" днес ще лети "почти по график" | StandartNews.com

От „Бритиш еъруейс" заявиха, че планират да работят „по почти нормален" график в неделя, след като в събота заради проблеми с компютърната система бяха отменени всички полети, което засегна хиляди пътници.

„Ние продължаваме да възстановяваме всички системи и се надяваме в неделя да работим по почти нормален график на „Гетуик" и да изпълним по-голямата част от полетите от „Хийтроу", заяви говорителят на „Бритиш еъруейс".
„Изключително много съжаляваме за голямото неудобство, причинено на клиентите през събота и разбираме колко изнервящо е било за тях", допълни говорителят.

Проблем с електрозахранването е причината за глобалния срив в компютърните системи на "Бритиш еъруейз", съобщи пред това шефът на авиокомпанията Алекс Круз. Във видеопослание в социалната мрежа "Туитър" Алекс Круз отхвърли появилите се в световните медии подозрения, че причина за случилото се може да е кибератака: "Смятаме, че причината е била проблем със захранването и нямаме доказателства да е имало кибератака. Изключително съжаляваме за огромното неудобство, което това причинява на клиентите ни и разбираме колко неприятно е ставащото, особено за семейства, които се надяват да заминат на почивка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай