11:40 ч.

20.04.18

1 мин.

0

7

0

Руснаците вече пият по-малко алкохол

от редактор |

Руснаците вече пият по-малко алкохол

По данни на Световната здравна организация хората в Русия вече доста по-рядко употребяват алкохол, пише „Комерсант".


Според експерти на вестника основен фактор за този спад е професионалната политика на руското здравно министерство - то ограничава времето и местата за продажба на алкохолни питиета, както и възможностите да бъдат рекламирани в медиите.


В перспектива руската практика може да послужи за пример на много други страни с подобни проблеми, смята СЗО.


"Намалената употреба на алкохол през последните години в Русия е сред най-важните за нас резултати в този регион", заявява пред "Комерсант" Карина Ферейра-Борхес, оглавяваща програмата "Алкохол и забранени наркотици", лансирана от Европейския офис на СЗО. "В бъдеще бихме желали да направим опита на Русия достъпен и за други страни със сходни предизвикателства", допълва тя.


По данни на СЗО през 2016 г. употребата на алкохол в Русия е достигнала 11,1 литра спирт на човек годишно. Това е минимумът за 27 години - през 1991 г. е регистрирано ниво от 12,2 литра. Върхова стойност е отбелязана през 2006 г. - 17,1 литра спирт на човек за година, добавя изданието, цитирано от Би Би Си.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:39 · 06.05.2018
Да бе,а китайците и индийците са намалили секса без презервативи!?
Потребител · 20:15 · 24.04.2018
А одeколон "Троинои",ами боярeшник,ами боя за обувки...като добавим и тях към изпития алкохол,дали e намалял!!!
Потребител · 10:08 · 23.04.2018
Петър Дънов (Беинса Дуно)-"Призвание към народа ми –български синове на семейството славянско:Това Ме принуди да сляза от горе помежду ви, да се застъпя изново да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вази безброй человечески жертви; той е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни волята Му, за ваша слава и славата на Неговото Царство."
Потребител · 16:50 · 21.04.2018
заместиха алкохола с одеколон и лосиони за баня
Потребител · 22:19 · 20.04.2018
не им се смейте те знаят защо пият но тия които употребяват наркотици не знаят какво ги очаква.
пути · 14:57 · 20.04.2018
Ха-ха!Рашките пият като хипопотами.Няма да се оправят,каквито и захаросани новини да си пускат....пълни боклуци са...
123 · 11:55 · 20.04.2018
Това е официално, неофициално количествата, вероятно, са много по-големи. Ако животът на хората е по-лек, ще имат по-малко стимули да се напиват. Премахвайте причините за пиянството.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент