18:05 ч.

15.04.18

2 мин.

0

17

0

Руски ученици смаяха със знания за България /ВИДЕО/

от редактор |

Руски ученици смаяха със знания за България /ВИДЕО/

ВИДЕО ОТ ПРЕДАВАНЕТО - ТУК!


Руските ученици показаха завидни знания за историята на България. В едно от хитовите предавания на руския Първи канал - „Умници", деца от цяла Русия се състезаваха кой по-добре знае историята, културно-историческото ни наследство и създаването на азбуката ни. Гост на предаването и жури бе българският посланик Бойко Коцев.


Учениците в детайли разказваха историята на ханове и царе, на манастири и църкви. Най-добрите от тях получиха и специален подарък от госта - седмична ваканция на българското Черноморие.


Кой е покръстил българите и кога е станало това, кога е построена резиденцията на Омуртаг в Преслав, какво се е случило при битката при Беласица, кой руски княз е бил владетел и каква е историята на Рилския манастир бяха само част от въпросите с повишена трудност.


Правилните отговори донесоха на деца символични медали, които им бяха връчени от първия ни дипломат в Москва.


В началото на предаването учениците изпратиха и специални поздравления до българските си връстници и послания за запазване на християнството и развитие на културните ни връзки.


Бойко Коцев даде и специално интервю за предаването, в което разказа за създаването на българската азбука и православие, както и любопитни подробности за побратимяването на български и руски градове.


 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:09 · 23.04.2018
Петър Дънов (Беинса Дуно)-"Призвание към народа ми –български синове на семейството славянско:Това Ме принуди да сляза от горе помежду ви, да се застъпя изново да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вази безброй человечески жертви; той е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни волята Му, за ваша слава и славата на Неговото Царство."
емигрант · 21:04 · 17.04.2018
Хайдеееее...почна се обработката на българина с комунистическите прйоми за ,,голямата руска любов?" В скапаният пък фейсбук песни се пеят от руски естрадни певци в маршова стъпкаБългария. Давайте и всеки петък задължително руска програма по БГ--телевизите.Слава на Путин и Сталин!!!Слава!.......
Потребител · 10:21 · 17.04.2018
Разбира сe имам обяснeниe Сърбия винаги ни e била противник и ни e крала насeлeниe и тeриториии Справка Макeдония и западни покраинини
Shopeto · 20:48 · 17.04.2018
@Потребител Е то и ниесме правили същото - казах вече, близка култура.
Руснаците обаче ни бяха превърнали в колония. Такива неща сърбите при нас не са правили. А Гърция, те какво са ни крали, че и тях мразиме?
Потребител · 10:18 · 17.04.2018
Както смe я подкарали с обeзбългаряванeто по-добрe руснаци да наслeдят България отколккото турци или eврeи понe са православни
Потребител · 06:18 · 16.04.2018
Потвърждавам, че ФАЩ са Империя на Злото в 21 век. Убийци, грабители, провокатори, нагли агресори. Но най-вече убийци !
Господи наш всемогъщи, моля те, прати ми урагани, цунами , потопи и бури та да се занимават само със своите проблеми и да не идват в нашия славянски свят да ни убимат и експлоатират !
Shopeto · 21:23 · 16.04.2018
@Потребител "Ти потвърждаваш...". Ахааа. Тогава значи е истина. Но върхът е "най-вече убийци".:.
Човек (ако си човек), каква е тази болнава омраза? Ти телевизорът спираш ли го изобщо? Вземи се в ръце и прави нещо смислено, че ще се побъркаш накрая.
Потребител · 00:19 · 16.04.2018
Русия е държава с империалистическа политика, също като САЩ. Да не забравяме обаче, Руснаците са ни най близки по култура, език и история
Потребител · 02:36 · 16.04.2018
@Потребител САЩ не са империя,а федерация от свободни,демократични държави,за разлика от "империята на злото"-Русия.Няма данни САЩ да е увеличила своята територия,докато за Русия има-Крим и военно присъствие в замразените конфликти Южна Осетия,Нагорни Карабах,Източна Украйна,Чечня е вече заличена.Руските деца зубрят всичко,за всички...Не са ни близки ,изобщо.
Потребител · 04:43 · 16.04.2018
@Потребител САЩ са бeздуховна империя и кавсички импeрии щe умрe eдин дeн
Shopeto · 21:24 · 16.04.2018
@Потребител Същото важи и за Русия.
Потребител · 05:08 · 16.04.2018
@Потребител "Свободни дeмократични държави" нeграмотник,
Shopeto · 21:29 · 16.04.2018
@Потребител Сърбите са ни още по-близки, и като език, и като (не)култура. А по история не сме близки - имаме една обща. Тях обаче сме свикнали да ги мразим и презираме.Имаш ли обяснение за това?
Потребител · 22:33 · 15.04.2018
говорихме за интер национализъм после за глобализъм и намразихме национализма си...що за Българи сме
Потребител · 02:36 · 16.04.2018
@Потребител Говори от свое име,не от името на всички нас.
Shopeto · 21:32 · 16.04.2018
@Потребител Някой за само патриоти, без да са националисти. Патриотите не се бият непрекъснато в гърдите, какви големи българи са. Датова не ги и зарелязваш.
.,., · 19:04 · 15.04.2018
.,,.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент