Русия не насърчава намесата в изборите на други държави

Русия не насърчава намесата в изборите на други държави | StandartNews.com

Русия не насърчава намесата в изборите на други държави и не се занимава с такива действия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си.

Путин обясни, че хората, които САЩ обвиняват в намеса в американските президентски избори от 2016 г., не са представители на руското правителство. "И какво като са руснаци? Има 146 милиона руснаци, и какво от това?", попита Путин.

На 16 февруари САЩ повдигнаха обвинения на 16 руснаци и три руски организации за опит за намеса в американските политически процеси по време на предизборната кампания през 2016 г. Путин дори допусна, че тези обвинени от САЩ руснаци може пък да са работили за американци.

"Тези хора не са държавни служители. Възможно е някои от тях да са работили за някой от кандидатите за президент на САЩ", каза той.

Путин обясни, че Русия не разполага с възможностите на САЩ за кибератаки. "Нямаме средствата, с които разполагате вие, нямаме глобалните средства за масова информация, с които разполагате вие. Имаме само телевизия "Русия днес", каза Путин в отговор на водещата Мегин Кели за кибервойната между двете страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай